7 טיפים למחפשי עבודה בלינקדאין

רשתות חברתיות תופסות חלק חשוב בחיינו, גם במסגרת תרבות הפנאי וגם עבור עולם העסקים והקריירה. אך בעוד רוב הרשתות החברתיות מתעסקות בעיקר בצרכים בידוריים, ישנן גם רשתות חברתיות המתמקדות בתחום המקצועי. לינקדאין היא הרשת המקצועית הידועה ביותר.

שתפו פוסט זה

אנשים רבים, ביניהם עצמאיים, שכירים ומנהלים פותחים שם פרופיל המאפשר להם לקדם את הקריירה ומטרותיהם העסקיות. זוהי פלטפורמה בה תוכלו להציג את הרקורד המקצועי שלכם, ההיסטוריה התעסוקתית והקשרים שלכם. בכל הנוגע לחיפוש עבודה בלינקדאין, מערכת זו מאפשרת לכם ליהנות משני דברים. הראשון הוא חיפוש אקטיבי של עבודה, באמצעות פניה למודעות דרושים, מעסיקים ואנשי קשר. והשני הוא לספק מידע מועיל למעסיקים אשר עשויים ”לפשפש“ בפרופילים החברתיים שלכם.

טיפים לחיפוש עבודה בלינקדאין

1. עזרו למעסיקים למצוא אתכם –

בעוד אנו חושבים על חיפוש עבודה כצעד אקטיבי, אתם עשויים להיות מופתעים ולגלות שהמעסיקים מחפשים אתכם. על מנת לסייע למעסיקים להגיע אליכם כאשר הם מחפשים מועמדים פוטנציאליים בלינדקדאין, השתמשו במילות מפתח וכישורים (skills) על מנת לסייע למנוע החיפוש לזהות אתכם בהתאם ליכולותיכם המקצועיות.

2. היו פעילים בקבוצות –

בלינקדאין תוכלו למצוא קבוצות העוסקות בנושאים שונים ותחומי עניין. קבוצות אלו מסייעות לכם בנטוורקינג. תוכלו למצוא בהם אנשים בתפקידי מפתח אשר עשויים להזדקק לעובדים. אם תתרמו תוכן רלוונטי תוכלו למצב את עצמכם כמבינים בתחום. לדוגמה תוכלו לערוך סקירה של טרנדים בענף, שירותים מקצועיים, טיפים וכו‘.

3. בקשו המלצות –

על מנת להעניק אותנטיות לכישורים שלכם, עליכם לבקש מאנשי הקשר שלכם להמליץ עליכם. בכך אתם בעצם מאשרים את התכונות והכישורים שאתם מציגים. אתם יכולים לפנות למעסיקים לשעבר, לקוחות, קולגות מקצועיות וכו‘. כך המעסיקים יוכלו להיות בטוחים שאתם מעניקים ערך.

4. הציגו את הרקע המקצועי שלכם בפרופיל –

ייתכן שערכתם את המידע כאשר פתחתם את החשבון לפני כמה שנים. אך כדאי לעבור על המידע מחדש. עדכנו את הניסיון המקצועי שלכם והדגישו את הדברים החשובים עבור העבודה שאתם מחפשים בנקודת זמן זו.

5. עקבו אחר החברות בהן אתם מעוניינים לעבוד –

באמצעות מעקב אחר חברות תוכלו להתעדכן בחדשות מהחברה ולקבל מידע רקע על החברה. המידע הזה יכול לסייע לכם לכתוב מכתב מקדים אותו תצרפו לקורות החיים. כך תוכלו להציג את עצמכם בצורה המתאימה לאופי החברה.

6. כתובת הפרופיל –

עדכנו את כתובת הפרופיל על פי שמכם, ולא על פי ברירת המחדל של לינקדאין. כך תוכלו להציג את כתובת הפרופיל בצורה יפה על קורות החיים, וגם לסייע בקידום השם שלכם בגוגל.

7. עדכנו את פרטי יצירת הקשר –

וכאשר מעסיקים פונים אליכם, בוודאי לא תרצו לפספס זאת בגלל מספר טלפון או כתובת אימייל לא מעודכנת. הקפידו לעדכן את הפרטים האישיים שלכם.

לסיום הערה לגבי תמונת הפרופיל שלכם –

זכרו שמדובר ברשת מקצועית. תמונת הפרופיל שלכם צריכה להציג את הפנים המקצועיות שלכם. כך שתמונה עם ג‘וינט מהטיול להודו או תמונת השרירים שלכם ממכון הכושר לא משרתת את המטרה… אלא אם כן אתם מדריכי כושר….

כתבות נוספות

טיפים למציאת עבודה בהייטק

משרות בהייטק נחשבות למשרות אטרקטיביות מאוד. חברות הטכנולוגיה בארץ הן חוד החנית של הכלכלה הישראלית והן מציעות תנאי שכר והעסקה מעולים, עבודה מעניינת וגם אפשרויות קידום רבות. אבל לא תמיד קל לעשות את הצעד הראשון, כלומר להתקבל לעבודה בהייטק. בתקופות עבר חברות ההייטק נלחמו על כל עובד. אך רבים מתלוננים כי לאחרונה ללא ניסיון, קשה להתקבל לעבודה. להלן כמה טיפים למציאת עבודה בהייטק.

משרות נפוצות בהייטק שלא מצריכות ידע קודם

תעשיית ההייטק מרבה להעסיק מהנדסי תוכנה ואנשים בעלי ידע טכני מתקדם. אך לא כל עובד הייטק הוא מתכנת, בחברות ההייטק ישנם מגוון תפקידים שונים – מאנשים המתעסקים בכוח אדם, לוגיסטיקה, חשבונאות, נושאים משפטיים, שיווק ועוד.

כלי נגישות

Powered by - Wemake